L'hort comença a agafar forma: informació sobre l'estat de les obres i les sol·licituds per optar a una parcel·la

Trobadors i trobadores,

Després d'anys de persistència, des de l'Associació Hort de la Font Trobada ens plau anunciar-vos que finalment el Districte ha escoltat les nostres reivindicacions i ha engegat les obres per donar una segona vida com a hort al terreny que antigament s'havia nodrit de l'aigua de la Font Trobada. Com que les obres són a punt d'enllestir-se, us volem fer arribar un seguit d'informacions que estem segurs que seran del vostrè interès si voleu col·laborar en el projecte.

Estat de les obres

Com veureu a les fotografies de més avall, l'hort ja fa molta patxoca. Concretament, s'hi han dut a terme les actuacions següents, que ben aviat s'acabaran:

- Restauració i reparació de la bassa i la font, i retirada del mur de pedra antic per fer-hi un talús de protecció. Construcció d'un mur de gabions darrere la bassa per a la contenció de terres.
- Restauració del perfil de la torrentera que baixa enganxada al mur del funicular, protecció amb malla orgànica i plantació de salzes arbustius.
- Tancat perimetral del recinte amb porta d'entrada.
- Realització de drenatges en profunditat i aconduïment d'aquests drenatges a la cuneta ja existent.
- Instal·lació del reg amb connexions preparades per a totes les parcel·les.
- Preparació del terreny de cultiu (817 m2) per poder executar la segona fase. Subsolat, aportació d'esmena orgànica i anivellament. És important recordar que s'ha deixat espai als laterals per tal que hi puguin entrar les màquines quan comenci la segona fase de les obres (consolidació dels murs i la terrassa que hi ha darrere la font, al peu de la muntanya).

Fotografies de les obres: inici




Fotografies de les obres: estat actual






Quan començarà a funcionar, l'hort?

De moment, encara no ho sabem, però serà ben aviat. El Districte es va comprometre a cedir-nos l'espai per tal que l'Associació n'assumís la gestió, que continuarà sent assambleària, però encara no hi ha cap acord tancat i signat sobre aquest punt. Durant aquests mesos ens hem constituït legalment com a associació sense ànim de lucre i hem elaborat el reglament intern que regirà el funcionament de l'hort (un punt important d'aquest reglament, per exemple, és la possibilitat de revocar la concessió d'una parcel·la a un soci o sòcia que se n'hagi desentès i hagi deixat de treballar-la durant un període estipulat de temps). Ara mateix funcionem per comissions: no cal dir que si algú de vosaltres s'hi vol incorporar serà molt benvingut/da!

Com puc demanar una parcel·la?

Cal fer-se soci/sòcia de l'associació fent-nos arribar una sol·licitud i pagant una quota d'alta de 20 euros, a banda d'una quota anual de 20€. En aquest enllaç hi ha el PDF que hauríeu d'omplir. En trobareu dos: un per a les persones que vulgueu treballar individualment una parcel·la (o per unitat familiar, o per grup d'amics, etc.) i un altre per a les associacions que també vulgueu disposar del vostre petit hort ecològic al barri. Cal que ompliu aquesta sol·licitud i ens la feu arribar personalment els dijous 23 i 30 de març des de les 19 a 21 hores a La Base Ateneu Cooperatiu, carrer Hortes, 10 on ens trobareu per saber més coses del projecte en primera persona.

Altres informacions d'interès 

Recordeu que, ara com ara, cada unitat familiar només pot optar a una parcel·la, i que les dimensions són de 3m x 1.5m en el cas de les parcel·les per a unitats familiars i de 6m x 1.5m en el cas de les parcel·les per a entitats. Les dimensions dels horts són reduïdes perquè hi pugui participar el màxim de gent possible i per afavorir que els hortolans i hortolanes us associeu entre vosaltres a l'hora de treballar els trossos. També tenen aquestes mesures perquè el sistema de reg per al conjunt de l'hort serà el que es coneix com parades en crestall, que garanteix el màxim aprofitament d'aigua. 

Estigueu al cas de les noves informacions... i fins ben aviat!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada